srijeda, 8. lipnja 2016.

Ponovi gradivo za ispit iz hrvatskog preko aplikacije!

screenshot: Drzavna Matura

Tjedan dana je do ispita iz hrvatskog jezika. U srijedu, 15. lipnja u 9:00 pisat će se A i B razina, a pisanje eseja  na rasporedu je u isto vrijeme ali dan ranije. Zahvaljujući aplikaciji Drzavna matura završno ponavljanje svih ispitnih pitanja koja su se pojavljivala na maturi može se i bez printanja hrpetine papira i naknadnog traženja točnog odgovora. 

Aplikacija pomaže jer štedi vrijeme, može se učiti bilo kada i bilo gdje, a kažu i da je učenje preko aplikacije dobar način smanjivanja ispitnog stresa. Smanjiti stres pred ispit bio je i cilj autora aplikacije, prošlogodišnjeg maturanta, Tomislava Grbavca. 

"Dok sam ponavljao za maturu, učinilo mi se kao gubljenje vremena stalno skidati mature, printati ih, rješavati ispite ručno, uspoređivat svoje odgovore s točnima te na kraju računanje postotka prolaznosti. Tako mi je sinula ideja da sam napravim aplikaciju "Drzavma matura" da to stresno razdoblje olakšam svim budućim generacijama. Olakšava ponavljanje na nacin da sve spomenute postupke skrati, odnosno da aplikacije sve postupke odradi umjesto njih, na korisnicima je samo da  pritisnu odgovor. " 

screenshot: Drzavna Matura

Upravo je ponavljanje ključno za dobar uspjeh na maturi, kaže 19-godišnji Tomislav, Moj savjet im je da puno ponavljaju za ispite i vjeruju svojem znanju zato sto ispiti nisu toliko teški koliko neki profesori govore."  

Na aplikaciji je zasada samo gradivo iz hrvatskog jezika ali Tomislav radi i na drugim predmetima pa bi i oni uskoro mogli biti dostupni. Besplatno se može preuzeti  za IOS i za Android

Nema komentara:

Objavi komentar